Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0788-906-099

Odontoterapie

Odontoterapia restauratoare este ramura stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul cariilor dentare și cu refacerea dinților afectați de traumatisme.

 

Caria dentară este cea mai răspândită boală cronică din lume, potrivit unui studiu global, considerată o problemă majoră de sănătate publică.

 

  • Ce sunt, de fapt, cariile?

Caria dentară este o afecțiune a cavității bucale care se manifestă prin distrugerea țesuturilor dure din dinți (smalț, dentină).

 

Cauza apariției cariilor este reprezentată de acțiunea bacteriilor nocive, la nivel oral, care pot produce acizi capabili să slăbească rezistența dinților. Printre factorii care influențează apariția cariei putem enumera: igiena dentară precară, umiditate, căldură.

odontoterapie, clinica stomatologica dr. fagaras gabriela
  • Cum se poate observa prezența cariei?

  • Dureri dentare
  • Sensibilitate crescută la rece sau cald
  • Respirația urât mirositoare
  • Colorații negre pe dinți, maronii sau gri pe anumite suprafețe.

 

Caria dentară este un proces cronic, dar poate fi observată din timp de către medicul stomatolog sau în timpul examinărilor complementare. Tocmai din acest motiv, în momentul în care vei observa o carie dentară, aceasta se va afla deja la un nivel avansat. Pentru a evita astfel de situații, controalele regulate la medicul stomatolog, realizat o dată la 6 luni, sunt necesare pentru depistarea cartiilor în fazele incipiente. Astfel, tratamentul va fi mai puțin costitisor, iar afecțiunile grave vor fi înlăturate.

Odonterapia restauratorie – tipuri de tratamente

Tratamentul endodontic este adaptat la cauza afecțiunii dumneavoastră.

Un specialist în stomatologie restaurativă va lucra cu dvs. și va diagnostica ce este în neregulă, apoi va planifica o modalitate eficientă de a rezolva orice tip de problemă.

 

Lăsate netratate, cariile pot progresa rapid și pot deteriora pulpa dentară sau nervul, moment în care apare durerea.

Simptomele unei carii pot varia în funcție de zona afectată. Am putea experimenta sensibilitate dentară, dureri ușoare atunci când mâncăm alimente dulci sau fierbinți, precum și dureri ascuțite bruște care apar și dispar.

 

Caria dentară este una dintre principalele cauze pentru pierderea dinților și mulți oameni nu beneficiază de îngrijire dentară adecvată. Așadar, ce puteți face? Este important ca medicul stomatolog să vă recomande un plan de tratament eficient pentru a scăpa de acele zone cariate.

 

odontoterapie, cabiet stomatologc dr. fagaras gabriela

 

Obturația fizionomică (plomba)

Aceasta reprezintă o soluție comună pentru reabilitarea unui dinte cariat. Medicul stomatolog va curăța zona cariată unde s-a instalat caria, prin înlăturarea țesuturilor afectate și prin umplerea spațiului cu un compozit biocompatibil, redând astfel funcționalitatea dintelui.

 

Obturația fizionomică la microscop

Acest tip de tratament endodontic se efectuează cu ajutorul unui microscop dentar și permite medicului dentist restaurator să vadă foarte precis suprafața afectată pentru a evalua profunzimea acesteia.

 

Obturația de canal la microscop

Extinderea cariei poate duce la inflamarea pulpei dentare și a nervului. Tratamentul de canal este metoda pri care se poate înlătura nervul, se sigilează dintele, urmând restaurarea acestuia cu ajutorul unei lucrări protetice, precum coroana dentară.

În cabinetul nostru, folosim tehnologii de ultimă generație pentru a susține stomatologia restaurativă. Acest lucru ajută la menținerea cât mai multor structuri dentare naturale.