Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0788-906-099

Protetică dentară

Protetica este arta de a perfecționa zâmbetele. Cu o varietate de tratamente atât pentru estetică, cât și pentru funcționalitate, stomatologia protetică urmărește să ofere pacienților un zâmbet echilibrat din punct de vedere estetic, precum și dinți funcționali!

 

Domeniul proteticii nu se referă doar la estetică. Acesta include, de asemenea, reconstrucția funcțională, ceea ce înseamnă să se țină cont de fonație (producerea de sunete), masticație și ocluzie dentară pentru a evita bruxismul.

 

Din categoria lucrărilor protetice fac parte:

  • Coroanele dentare
  • Protezele dentare
  • Punțile dentare

Care sunt consecințele cariilor netratate?

În cazul cariilor netratate, dintele devine compromis din punct de vedere structural. Acest lucru duce la o pierdere semnificativă de substanță dură dentară și este imposibil ca un simplu tratament de obturație să poată, de unul singur, să vă refacă dinții la loc cu rezultate frumoase! Problemele mai grave pot cauza edentație, ceea ce ar putea îngreuna masticația, precum și avea alte efecte secundare, cum ar fi probleme parodontale sau chiar o estetică deficitară.

 

Care sunt rezultatele obținute?

Dinții artificiali sunt confecționați dintr-un material ceramic durabil, care poate reproduce trăsăturile de formă și colorare ale dinților naturali, păstrându-le în același timp în timp. Suportul din oxid de zirconiu îi crește rezistența, făcând ca aceste înlocuiri protetice să dureze mai mult decât alternativele în ceea ce privește durabilitatea.

Când sunt indicate lucrările protetice?
 

  • Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă
  • Dentiție îngălbenită sau decolorată
  • Dinți prea mici sau prea mari
  • Dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari
  • Remodelare gingivală

Coroane dentare

O coroană dentară este un "înveliș" care acoperă dintele și încearcă să restabilească funcționalitatea, estetica sau rezistența pierdută din cauza unei leziuni.

 

Coroana ceramica pe suport metal

 

Acestea oferă funcționalitatea și estetica unui dinte natural la un cost accesibil. Este o soluție optimă pentru persoanele care își doresc o dantură frumoasă fără a cheltui prea mulți bani sau pentru cei care nu își permit încă, dar își doresc o igienă dentară completă.

 

Coroana dentară integral ceramică

 

Cu coroanele dentare complet ceramice, puteți avea un zâmbet identic cu cel al dinților naturali. Aceste produse durabile vor rezista mult timp și oferă o estetică impecabilă.

 

Coroana ceramică pe suport de zirconiu

 

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu oferă o multitudine de beneficii pentru cei care doresc să își îmbunătățească zâmbetul. Nu numai că pot fi estetice, funcționale și durabile, dar aspectul natural al ceramicii vă va oferi zâmbetul pe care l-ați visa dintotdeauna!

 

 

Coroanele dentare artificiale pot fi parțiale sau totale, ambele oferind beneficii specifice, fiecare fiind potrivit anumitor cazuri stomatologice.

 

Coroanele provizorii sunt realizate din materiale acrilice sau compozite, cu o structură metalică în interior.  Acestea reprezintă o etapă intermediară în procesul de tratament și pot fi folosite până la stabilirea restaurărilor finale, dacă este necesar pentru afecțiunea dumneavoastră.

 

O coroană provizorie are un rol estetic și funcțional. Ajută la masticație, restabilește raporturile intermaxilare pentru a menține dinții în poziția corectă pentru a mesteca corect alimentele; de asemenea, oferă pacientului opțiuni de identificare cu privire la modul exact în care ar dori să fie realizată restaurarea finală, astfel încât să nu existe confuzii.

 

Coroanele definitive se cimentează peste bontul protetic sau pivotul dentar, oferind rezistență în timp și fiind, de asemea, definitive. Au o varietate mai mare de posibilități în ceea ce privește materialul din care pot fi confecționate, toate acestea garantând rezistența.

Punțile dentare

Atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc, restabilim integritatea arcadei dumneavoastră cu ajutorul punților dentare. Aceasta folosește ca suport dinții naturali ai pacientului.

 

Punțile dentare au o funcție dublă: ele refac dinții lipsă și previn complicațiile cauzate de pierderea lor.

 

Avantajele unei punți dentare:

  • Pentru acest proces, nu sunt necesare intervențiile chirurgicale
  • Realizare rapidă
  • Igienizarea se face în mod obișnuit, fără a fi nevoie de îndepărtare periodică
  • Acestea asigură un confort masticator excelent
  • Conferă estetică bună, efect natural
  • Este mai accesibil decât tratamentul cu implanturi dentare

 

 

Din ce materiale sunt folosite punțile dentare?

 

Punțile dentare din metal-ceramică sunt o opțiune populară pentru stomatologi, deoarece oferă multe beneficii, inclusiv un aspect estetic și imitarea dinților naturali. De asemenea, acestea au avantajul că prețul lor este mult mai mic - ceea ce le face accesibile mai multor persoane. În plus,  aceasta poate fi utilizată pentru dantura frontală, dar și pentru molari și premolari, unde este necesară o forță masticatorie mai mare.

 

Există și punți dentare realizate din zirconiu, iar acestea sunt ideale pentru persoanele care prezintă o sensibilitate dentară mai mare. Printre alte avantaje ale acesteia amintim:

  • Biocompatibilitate
  • Conferă un aspect natural
  • Este hipoalergenic
  • Rezistență mare în timp, duritate asemănătoare smalțului
  • Este realizat mai rapid

Proteze dentare

Proteza dentară este un dispozitiv care poate fi personalizat pentru fiecare pacient în parte, pentru a înlocui dinții pierduți. Proteza dentară este formată din două părți: baza și dinții artificiali.

 

Proteza dentară este o opțiune excelentă pentru cei care și-au pierdut toți dinții și au nevoie de suportul unei restaurări dentare artificiale.

 

Proteza mobilă este un model clasic care poate fi îndepărtat de către pacient pentru curățare. Aceasta trebuie schimbată la aproximativ 5 ani, deoarece în timp osul maxilarului se atrofiază, pierzându-și astfel capacitatea de fixare.

 

Este recomandat să folosiți adezivi speciali pentru a vă oferi o fixare mai puternică; aceștia sunt disponibili sub formă de gel, ceea ce îi face destul de ușor de folosit acasă.

 

 

Protezele dentare parțiale sunt concepute pentru a înlocui spațiul care lipsește între dinți. Protezele dentare parțiale se atașează sigur pe dintele natural cu ajutorul unor sisteme speciale de prindere.

 

Proteza dentara totală, așa cum spune și numele acestui tip, este recomandată pacienților care și-au pierdut toti dinții.

 

Proteza dentară scheletată este ideală pentru pacienții care și-au pierdut doar o parte a danturii, în special ultimii dinți de pe arcadă sau pentru cei cărora nu li se pot aplica implanturi dentare.

Programează-te la o consultație și împreună vom găși soluția de tratament specială pentru cazul tău stomatologic!